Molnár Pince

8272 Tagyon, Kossuth u. 14.

Telefon:: +36-20/545-3080

Nyitva tartás:

előre bejelentkezés szerint

Befogadóképesség:

Borkóstoló: 20 fő

Szállás: 4 fő (1 db. 4 ágyas szobában)

Szolgáltatások:
  • Szállás-önálló lakrész fürdõszobával, konyhával

  • Borkóstoltatás borkorcsolyával

  • Borvásárlás, kóstolással

A Molnár családban évszázados hagyományai vannak a szőlőtermesztésnek, ezért az iskola elvégzése után visszatértem Tagyonba, a szülőfalumba és a munkahelyem mellett már akkor a szülőktől, nagyszülőktől örökölt szőlőben tevékenykedtem. Később vásárlással, telepítéssel bővítettem a szőlőterületet. A termőszőlő területe 5 ha, amely főként Olaszrizling, Szürkebarát és Juhfark fajtákból áll. A 2002. évben Irsai Olivér és Zweigelt fajtákat telepítettem a fajtaválaszték bővítése érdekében.

Jelenleg családi gazdálkodóként 2 fiammal - Zoltán borász, Csaba gépészmérnöknek tanul – és feleségemmel folytatjuk tevékenységünket. A szőlőterület, illetve a szőlőfeldolgozó – bortároló és vendégfogadó létesítményünk a szépséges balatoni panorámával bíró, Zánkától 3 km-re magasló Tagyon-hegyen található.

A Zánka-Nivegy-völgyi borút tagjaként a tavalyi évben jelentős fejlesztést hajtottunk végre a vendégfogadás feltételeinek javítása érdekében. Kialakítottunk egy önálló lakrészt fürdőszobával, konyhával, ahol 4 személyt tudunk fogadni. A vendégfogadó részben jelenleg 20 fő részére tudunk ülőhelyet biztosítani, de ez bővíthető. A vendégek borkóstolással, borkorcsolyával várjuk. Lehetőséget nyújtunk boraink megvásárlására is.

webdesign & sitebuild: schumacherzsolt.com