Szabó és Fia Borpince

8272 Balatoncsicsó 1253 Hrsz.

Telefon:: +36-30/627-1640

+36-70/317-2982

GPS koordináták: K 17°39’39,91″

É 46°55’48,85″

Email: [email protected]

Web: www.csicsowine.hu

Nyitva tartás:

előre bejelentkezés szerint

Szolgáltatások:
  • Szállás-önálló lakrész fürdővel, konyhával

  • Borkóstolás borkorcsolyával, hidegtállal

  • Borvásárlás, kóstolással, díszcsomagolás

Befogadóképesség:

Borkóstoló: 50 fő

Juhfark fogadóBalatoncsicsón (Balatonfüredtől 30 km-re) található pincészetünkben, a családi hagyományokat folytatva, a XVIII. századtól foglalkozunk szőlő- és bortermeléssel.
A Nivegy-völgy kiváló adottságú agyagtalaján, közel tíz hektár területen termeljük a Balaton-felvidék jellegzetes zamatú borait.

Hajnali tájA Nivegy-völgy legféltettebb kincse a hungarikumnak számító Juhfark, amely rejtélyes férfiasságával ámulatba ejti az ideérkezõ vendéget. A helyi szájhagyomány szerint a Juhfark itt őshonos és innen került a Somlóra és nem fordítva! (Egyébként ezt támasztják alá a jelenlegi kutatások is…)
A Juhfark mellet Olaszrizlinget, Rajnai rizlinget, Szürkebarátot, Ottonel Muskotályt, Kékfrankost és Cabernet Franc, Merlot fajtákat termelünk.

Szabó és Fia BorpinceFontosnak tartjuk a szőlőművelés és borkészítés évszázados kézműves hagyományainak megőrzése mellett, a mai kor technológiáinak felhasználását is. Ennek a filozófiának a szellemében a legoptimálisabb hőmérsékleten erjesztett boraink fajtától függően reduktív, illetve hagyományos, ászok hordós érlelést kapnak. Ez a folyamat eltarthat 2 hónaptól (illatos fehérborok, rosé) akár 2-3 évig is (Juhfark, testes vörösborok) bortípustól függően, majd ezt követően kerülnek palackozásra.

Borainkat helyben a pincészetünknél, illetve Hévízen, Balatonfüreden és Veszprémben található saját üzleteinkben vásárolhatják meg. Lehetõség van interneten történõ rendelésre, illetve vásárlásra is - ebben az esetben házhozszállítással történik a bor átadása.

A pince vendégfogadó képességét 2008-ban bővítettük. Jelenleg 50 fõt tudunk egy időben vendégül látni borkóstolóra, illetve egyéb rendezvényekre.

Kialakításra kerültek vendégszobák is, ahová szeretettel várjuk a pihenni vágyókat és a borkedvelőket.

webdesign & sitebuild: schumacherzsolt.com