Vidosa Pince

8272 Szentantalfa, Szent Balázs-hegy

Telefon:+36-70/371-5777

Email: [email protected]

Nyitva tartás:

előre bejelentkezés szerint

Befogadóképesség:

Borkóstoló: 30-50 fő

A Vidosa Pince a Szent Balázs-hegy oldalában, a történelmi múltú Balázs templom lábánál található. Őseink több generáción keresztül szőlőtermesztéssel foglalkoztak, így Vidosa László gazda is szinte a szőlőtőkék között nőtt fel. Már gyerekkorában bekapcsolódott ebbe a nehéz munkába. Itt szerezte a tudást és a tapasztalatot, valamint a szőlő iránti ragaszkodást.

Családunk először egy rompincét vásárolt és ezt építette, bővítette. Eleinte hagyományos módszerekkel folyt a feldolgozás a régi présházban. Az utóbbi években azonban modernizálódtak az eszközök és feldolgozási eljárások is.

Az évszázados hagyományt követve termesztjük Olaszrizling, Juhfark, Rizlingszilváni szőlőinket a szépséges délnyugati fekvésű hegyoldalon. Itt szívja magába a szőlő az igazi éltető napsugarakat. A kilátás pedig olyan csodálatos a Balatonra, hogy érdemes megpihenni és megkóstolni közben a borokat is.

Családunk most 2 ha területen gazdálkodik, amit saját kezűleg telepítettünk. A megtermelt borból szívesen megkínálunk minden érdeklődőt egy kis borkorcsolya kíséretében.

webdesign & sitebuild: schumacherzsolt.com